2019. máj 16.

5 dolog, amire figyelj szolizás előtt - a tartós barnaságért

írta: ETCcrew
5 dolog, amire figyelj szolizás előtt - a tartós barnaságért

Szoláriumozás előtt vagy után zuhanyozzak, hogy tartósabb legyen a barnaságom?

Vannak olyan vitaminok, amelyek segítik a barnulást?

Mennyi folyadékot fogyasszak szoláriumozás előtt?

Sok-sok kérdés merül fel a szolárium használók között naponta, amelyeknek célja minden esetben ugyanaz: egyenletes és tartós barnaság elérése. Talán már benned is felmerült, hogy mit tehetsz a hétköznapokban a bőrödért, hogyan tudod előnyösen befolyásolja a bőröd barnulási képességét. Van néhány tippünk, amelyekre odafigyelve tartósabb és egyenletesebb barnulást érhetsz el. Talán ezeket eddig nem ismerted, vagy bár már hallottál róluk, de mégsem alkalmaztad. Légy első alkalmas szolizó, vagy örök lelkes veterán, ez a lista összegyűjti számodra azokat a tippeket, amelyeket szem előtt tartva fokozhatod bőröd vitalitását, és  amelyeket alkalmazva nem csak a megjelenésedből hozhatod ki a maximumot, de eközben az egészségedre is tudatosabban figyelhetsz.

44680952_1891144267607089_6891129753458180096_o.jpg

Szoláriumozási tippjeinket megtartva a barnulás ugyanolyan egyszerű marad mint eddig, azonban még többet hozhatsz ki a barnításból.

1. Olvass utána


Rengeteg kérdés merülhet fel a szoláriumozás helyességével kapcsolatban, és a válaszok mind elérhetőek számodra is az interneten. Információkat gyűjthetsz például folyamos bővülő blogunkról, a Szoláriumozás Blog-on található cikkekből, de olvasgathatsz más hasonló témájú weboldalakon, fórumokban is. Kérhetsz információt a kiszemelt szolárium stúdió munkatársaitól, vagy akár meghallgathatod a recepciósok saját tapasztalatait is. A legtöbb szolárium stúdió különös figyelmet szentel annak, hogy munkatársai felkészült választ tudjanak adni a vendégek kérdéseire.

mrciusibrletr_92_original.pngErgoline Miskolc Szolárium Stúdió

Mire érdemes odafigyelni? Szoláriumozás előtt szerezz információt a bőrtípusodról, és ismerd meg a bőrtípusodnak megfelelő igényeket is. Meg tudhatod, melyik bőrtípus számára milyen gyakran, alkalmanként milyen hosszú barnulás ajánlott a leégés elkerülése érdekében. Utána tudsz olvasni az egyes szolárium gépek közötti különbségeknek is (mert bizony óriási különbségek vannak egy Ergoline szolárium gép és egy Black Care szolárium gép között), ahogy az sem mindegy, hogy milyen szolárium gépbe milyen szolárium cső kerül. Egy azon gyártótól származó gépek és csövek jobb hatást tudnak biztosítani (Ergoline gép + Ergoline cső), mintha ezeket kevernénk. Ismerd meg a szolárium használatának előnyeit és kockázatait, a biztonsági szabályokat, és győződj meg róla, hogy a lehető legbiztonságosabb módon használod a barnulás ezen módját.

Fontos figyelni arra, hogy a beszerzett információk megbízható forrásból származzanak, ugyanis ezen a téren is rengeteg téves adat kerül nyilvánosságra.

2. Zuhanyozz szoláriumozás előtt és használj bőrradírt


Azt már tudjuk, hogy a fény UV-sugarai idézik elő a barnulást - a bőrön keresztül hatolva finoman stimulálják a melanin termelődését. A melanin a szervezet által termelt sötét színű pigmentek összefoglaló neve. A bőr nedvesség-tartalmára nagy hangsúlyt fektetve megfelelő környezetet tudunk teremteni ahhoz, hogy a megfelelő védelem mellett a lehető legnagyobb mértékben fokozódjon a melanin termelődése, ezáltal a bőröd egyenletesen barnulhasson. Meglepően sokat jelenthet, ha közvetlenül a szoláriumozás előtt veszünk egy zuhanyt, és közben kímélő krém-tusfürdővel ápoljuk a bőrünket.

A bőr természetes módon cserélődik, ezt nevezzük hámlásnak. A felső hámréteg nedvesség-tartalma lecsökken, majd leválik az új bőrrétegről. Ha olyan önbarnító krémeket használsz, amelyek fény nélkül ígérnek "barnaságot", könnyen csalódás érhet, ugyanis a bőr felső rétegeibe való felszívódással gyakran a régi bőrrétegek színének színváltozását eredményezik. Ezért az eredmény sem kiszámítható (gyakran sárgulást tapasztalnak a használók), illetve könnyen foltosodást eredményezhet. Ha szoláriumozás előtt bőrradírt használsz a barnítani kívánt felületen, a régi hámréteget egyszerűen eltávolíthatod, így a barnulás egyenletes és tartósabb lehet.

Nem szabad összekeverni az önbarnító készítményeket a szoláriumokban is kapható, barnulást elősegítő készítményekkel, amelyek összetétele segít a bőr hidratálásában, és támogatja a hámréteg alatti melanin termelődését.

Segítheted a bőröd hidratáltan tartását, ha rendszeresen, de legalább szoláriumozás előtt testápoló krémet használsz, amely segít megőrizni a bőr nedvesség-tartalmát. A szolárium krémekkel helyettesítheted a hagyományos testápolókat.

3. Fogyassz sok folyadékot


Szintén a hidratáltság érdekében a szoláriumozás napján figyelj oda arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot vigyél be. A fény és a meleg hatására szervezetünk folyadék-igénye megnövekszik, ezt már előre pótolhatjuk. A legjobb választás a víz lesz, amely nem tartalmaz semmilyen adalékot, azonban ha mégis valamilyen ízesebb italra vágysz, mindenképpen gyümölcsből készült italokban gondolkozzunk. Ilyen gyümölcstartalmú italok a PowerFruit vagy a Delos Aloe wellness italok, amelyek ma már a legtöbb szolárium stúdióban elérhetőek.

A barnulás előtt kb. 25-30 perccel és rögtön utána fogyasszunk 3-3 dl folyadékot a hidratáltság fenntartása érdekében. Az emelt mennyiségű folyadék bevitelét érdemes fenntartani egész napra.

szolariumozas.jpg

4. Kerüljük az illatanyagokat


A barnulást segítő krémeken kívüli minden más kozmetikum hátrányosan befolyásolhatja a barnulást, vagy nem várt kockázatot jelenthet számodra. A parfümök és egyéb illó olajok az UV-fényben kiszámíthatatlanul reagálhatnak, ez akár allergiás reakciót vagy fényérzékenységet is kiválthat. Az a legjobb, ha az ilyen termékeket meghagyjuk a barnulás utánra. Törekedjünk arra, hogy a bőrünk tiszta, természetes állapotban fogadja be a fényt.

5. Győződj meg róla, hogy megfelelő egészségi állapotban vagy


Ez a tanács elsősorban azok számára fontos, akik első alkalommal szeretnék kipróbálni a szoláriumot. Érdemes utána járna, érzékeny vagy-e az UV-fénynek a szoláriumban való expozíciójára. Fényérzékenység esetén ugyanis előfordulhat, hogy a szervezeted nem tudja tolerálni a túl hosszú ideig tartó erős fényben való tartózkodást. Jó, ha megállapítod még az első szoláriumozás előtt a bőrtípusod, így a bőröd számára még biztonságos időtartamot töltheted barnulással, elkerülve ezzel a leégést. Új és régi szolárium használókra egyaránt igaz az, hogy bármilyen akut megbetegedés - akár csak egy kis megfázás - esetén nem ajánlott a szoláriumozás. Várd meg azt a néhány napot, ameddig a szervezeted megküzd a kórokozókkal.

Ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, hogy a fennálló egészségügyi állapotodra tekintettel, használhatod-e a szoláriumot, érdemes megkérdezni orvosod a kockázatok csökkentésének lehetőségeiről.

Szólj hozzá

stílus divat egészség szépség életmód beauty szolárium szolarium barnulás